Fotoserie's van diverse OBK optredens, uitvoeringen en activiteiten over een periode van meerdere jaren
Gospelconcert van het 95 jarige OBK samen met het koor SPIRIT uit de regio Den Bosch.
7 mei 2023 toegevoegd

Op zaterdagavond 18 maart'23 presenteerde Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) uit Driebruggen haar traditionele voorjaarsconcert in de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder.
Eén van de opvallend mooie stukken die werd gespeeld was 'The Godfather Saga'.
19 maart 2023 toegevoegd


Het traditionele najaarsconcert van Muziekvereniging OBK was, zoals gebruikelijk, weer een goed bezocht evenement.
Muziek uit bekende films was het thema en daarmee de draad die door de hele uitvoering liep.
20 november 2022 toegevoegd

Na de knellende coronabeperkingen was er zaterdagavond 14 mei'22 eindelijk weer een volwaardig voorjaarsconcert van OBK in de Geref.Kerk van Waarder. De vele aanwezige muziekliefhebbers hebben kunnen genieten van een aantal mooie muziekstukken welke de orkestleden tijdens de gedwongen lockdownperiode hebben ingestudeerd.
15 mei 2022 2021 toegevoegd

Op zaterdagavond 20 november presenteerde Muziekvereniging Oefening Baart Kunst (OBK) uit Driebruggen haar traditionele Najaarsconcert in de PKN Gereformeerde Kerk in Waarder. Helaas moest, vanwege coronamaatregelen, de uitvoering zonder publiek plaatsvinden maar gelukkig was alles via een livestream prima te volgen.
25 november 2021 toegevoegd


De oefenende OBK-slagwerkgroep zorgde maandagavond 13 juli, achter bij Piet van Eijk, voor een lekker Zuid-Amerikaans sfeertje.
14 juli 2020 toegevoegd

Nadat in het begin van dit jaar, vanwege de Corona pandemie, door OBK een stop moest worden gemaakt met hun wekelijkse repetities was er na de versoepeling van de opgelegde beperkingen voor groepssamenkomsten nu eindelijk weer een mogelijkheid om met het grotere orkest te repeteren. Vanwege de nogwel aan te houden anderhalve meter onderlinge afstand was er nog geen gelegenheid om dit binnen te doen, maar met het prima weer was het plein voor Custwijc daarvoor natuurlijk een uitstekende plek.   28 juni 2020 toegevoegd

Donderdagavond 16 januari begon OBK, na de kerst- en nieuwjaars pauze, weer met hun wekelijkse repetitieavond onder leiding van vaste dirigent Mark van Mil in de Arie van Swietenzaal van Custwijc. Als eerste repetitie in het nieuwe jaar was dit een avond waarbij, ter enthousiastmering en ledenwerving, ook publiek was uitgenodigd.
19 januati 2020 toegevoegd

Zaterdagavond 26 oktober was de uitvoering van het najaarsconcert van muziekvereniging OBK in de goed gevulde zaal
van de Gereformeerde Kerk in Waarder.
Een najaarsconcert in samenwerking met de welbekende Herman Singers.
1 november 2019 toegevoegd

Zaterdagavond 23 maart gaf Muziekvereniging OBK uit Driebruggen weer haar jaarlijks, en inmiddels traditionele, voorjaarsconcert in de Gereformeerde Kerk in Waarder. Alle groepen van OBK brachten daarbij een fraai staaltje van hun kunnen ten gehore. De aankondigingen werden deze keer verzorgt door Mijnie van Esschoten.
30 maart 2019 toegevoegd

Oudejaarsmorgen was een groep van het OBK-orkest al vroeg in de weer met het bakken van de traditionele oliebollen en appelbeignets in de werkruimte van Piet van Eijk aan het Hoogeind in Driebruggen. Terwijl de ene groep actief aan het bakken was, zorgde een andere groep voor de bezorging. Dit jaar zijn door OBK ruim zesduizend oliebollen gebakken en ook nog eens meer dan drieduizend appelbeignets.
1 januari 2019 toegevoegd

Muziekvereniging OBK uit Driebruggen vierde haar najaarsconcert en het negentigjarig bestaan van de vereniging, op vrijdagavond 17 november in de Gereformeerde Kerk te Waarder, met uitvoeringen van enkele bijzonder succesvolle stukken uit haar inmiddels omvangrijke repertoire. Als titel en thema van de avond was gekozen voor "Reis door de tijd 1928-2018".
12 december 2018 toegevoegd

Onder perfecte weersomstandigheden hebben een kleine honderd belanstellenden zaterdagmiddag 7 juli genoten van het jaarlijks traditionele zomerconcert door muziekvereniging OBK Driebruggen. Zoals gebruikelijk werd dit ook nu weer, als openlucht- en pleinconcert, gehouden op de Lindenlaan in Driebruggen. Het concert begon om 16.00 uur en al enige tijd daarvoor had een trouwe schare publiek een plekje gezocht tegenover de opstelling van het orkest......
9 juli 2018 toegevoegd

Het welbekende OBK voorjaarsconcert, op zaterdagavond 10 maart in de PKN Gereformeerde Kerk te Waarder, bevatte deze keer een aantal bijzondere muzikale extra's, met o.m. een gastoptreden van het Goudse Harmonieorkest "De Pionier". De avond werd weer traditiegetrouw aan elkaar gepraat door Ton van Elst.
19 maart 2018 toegevoegd

Samen met twee andere orkesten organiseerde OBK Driebruggen zaterdag 11 november een heel bijzondere muzikale “Trio-Concert” avond in de kerkzaal van de PKN Gereformeerde Kerk van Waarder. Geen trio van drie muzikanten, maar drie volledige orkesten die achtereenvolgend de vele aanwezigen onthaalden op een breed scala van muziek.
15 december 2017 toegevoegd

Zaterdagmiddag 1 juli om 16.00 uur verzorgde OBK weer haar jaarlijkse pleinconcert op de Lindenlaan in Driebruggen. Aan het begin van de zomer en vakantieperiode is dit traditioneel de afsluiting van het muzikale seizoen. De weersomstandigheden werkten goed mee en samen met het enthousiaste publiek werd het weer een geslaagde en gezellige muzikale middag.
16 juli 2017 toegevoegd

Muziekvereniging OBK (Oefening Baart Kunst) uit Driebruggen vertolkte haar, inmiddels traditionele, voorjaarsconcert in de aucoustisch prettige Gereformeerde Kerk in Waarder. Gelijk aan vorige jaren werd ook nu weer een gevarieerd programma gepresenteerd. Na de openingswoorden door de voorzitter werd, tussen de verschillende optredens en muziekstukken, het geheel op zijn welbekende wijze aan elkaar gepraat door Ton van Elst.
23 april 2017 toegevoegd

Zaterdag 31 december 2016 werden vanaf 5 uur 's-morgens, in de locatie bij Piet van Eijk aan het Hoogeind in Driebruggen, door de leden van OBK, volgens eigen 'geheim' recept, weer de traditionele fantastisch smakende oliebollen en appelflappen gebakken.
31 december 2016 toegevoegd

Zaterdagavond 26 november hebben, in het gebouw van de Gereformeerde Kerk te Waarder, weer velen kunnen genieten van het, deze maal driedelige, najaarsconcert door Muziekvereniging OBK uit Driebruggen. Het was dit keer een heel bijzonder concert omdat het werd voorafgegaan door afzonderlijke optredens van het heren
trombone kwartet 'Quatro' en het dames saxofoon kwartet 'Spon4tet'.
3 december 2016 toegevoegd

Zoals gebruikelijk sloot muziekvereniging OBK het seizoen weer af met een mooi pleinconcert op de Lindenlaan in Driebruggen. In aanmerking genomen de voorgaande dagen was er best wel reden om met enige zorg de weersverwachtingen in de gaten te houden, maar gelukkig viel dat alles mee en werd het een concert waarbij het zonnetje vriendelijk toe keek.
3 juli 2016 toegevoegd

Muziekvereniging OBK heeft haar schare trouwe bezoekers, in de praktisch volledig gevulde Gereformeerde Kerk van Waarder, opnieuw weten te verrassen met een bijzonder voorjaarsconcert. Zoals gebruikelijk was de toegang gratis en kan met recht worden gezegd dat je iets hebt gemist als je er niet bij bent geweest. Het programma bestond uit twee delen en ook deze keer werd alles weer ludiek aan elkaar gepraat door Ton van Elst.
6 april 2016 toegevoegd

Op 31 december bakte Muziekvereniging Oefening Baart Kunst, volgens oude traditie, weer oliebollen en appelflappen in de hal van Piet van Eijk in Driebruggen. De wijde regio kon dit jaar ook weer genieten van de, geheel volgens oud traditioneel recept, gebakken oliebollen en appelflappen. Al vanaf 's morgens 05.00 uur waren de bakkers druk in de weer, zodat rond 09.00 uur de eerste bestellingen reeds konden worden rondgebracht.
3 januari 2016 toegevoegd

In een stemmig verlichte en gezellig omgebouwde sportzaal van dorpshuis Custwijc, trok het voorjaarsconcert van muziekvereniging OBK Driebruggen zo veel belangstellenden dat er snel extra stoelen moesten worden bijgeplaatst. En het publiek was niet voor niets toegestroomd, want het programma beloofde veel moois en dat is, getuige de enthousiaste reacties, volledig uitgekomen.
15 maart 2015 toegevoegd

Op oudejaarsmorgen was het in de plantenkas van Piet en Clara van Eijk aan het Hoogeind in Driebruggen een drukte van belang. Op de brug van de Kerkweg voor Custwijc rook het al lekker en eenmaal in de kas, die was omgedoopt tot OBK oliebollenbakcentrale, werd het nog veel lekkerder. Al jaren bakt een team van OBK, volgens een oud beproeft recept van Ome Arie, een enorme hoeveelheid oliebollen en appelflappen.
December 2014 toegevoegd

Muziekvereniging OBK organiseerde zijn jaarlijkse solistenconcours. Daaraan voorafgaand waren er leerzame workshops door Jeroen Schippers en Gerda Tuinstra. Hierna begon voor 14 enthousiaste muzikanten, van adspirant tot gevorderd, het concours met als ultieme uitdaging het veroveren van de 'Ome Arie wisseltrofee'.
November 2014 toegevoegd

Muziekvereniging Oefening Baart Kunst Driebruggen, voor de kenners eigenlijk kortweg OBK, verraste zaterdagavond 8 maart de bezoekers van hun traditionele voorjaarsconcert weer op een mooi gevarieerde muziekavond.
Maart 2014 toegevoegd.

Om 3.00 uur 's-morgens was het al een flinke drukte in de EXODO hal in Driebruggen met de voorbereidingen voor de jaarlijkse OBK oliebollen actie zodat de bakploeg om 5.00 uur direct aan de slag kon gaan. Naast het bakken was een andere ploeg druk met het inpakken van de bestellingen en weer een andere groep deed de bezorging in de wijde omgeving.
December 2013 toegevoegd.

Het traditionele pleinconcert van OBK op de Lindenlaan. Het jeugdorkest, gedirigeerd door Hans van Esschoten, beet de spits af waarna de beurt was aan de slagwerkgroep o.l.v. van Gerda Tuinstra met o.m. een zeer verrassend en ritmisch slagwerknummertje op een serie stoelen. Na dit spektakel besloot het grote orkest deze muziekmiddag met enkele fraaie uitvoeringen van bekende nummers.
Juli 2013 toegevoegd.

In een, voor dit muzikale doel, aangepast verlichte sportzaal van Custwijc bracht OBK, in drie formaties, haar 85-jarig jubileumconcert ten gehore. Het tussentijdse aan elkaar praten van de avond gebeurde door gentleman-speaker Ton van Elst.
Maart 2013 toegevoegd.

Met dit pleinconcert sloot OBK haar muzikale seizoen af. De spits van het programma werd afgebeten door de slagwerkgroep o.l.v. Gerda Tuinstra en het jeugdorkest o.l.v. dirigent Hans van Esschoten met o.m. het vrolijke "Swing, swing, swing". Hierna volgde het grote orkest met dirigent Mark van Mil.
Juli 2012 toegevoegd.

Met een goed gevulde zaal en een gevarieerd optreden van achtereenvolgend het grote orkest en na de pauze het jeugdorkest, gedirigeerd door respectievelijk Mark van Mil en Peter van Esschoten en aan elkaar gepraat door Dirk Hagoort,
was het weer een zeer genoeglijke en bijzonder muzikale avond.
November 2011 toegevoegd.

Zaterdag 2 juli 2011 werd begonnen met de gemotiveerde jonge slagwerkgroep, gevolgd door diverse muzikale hoogstandjes van het OBK jeugdorkest. De rest van het programma werd gevuld door het grote orkest met onder meer een compilatie van bekende Beachboys stukken en wat voor een fenominale afsluiting zorgde met het nummer "Stand by me".
Juli 2011 toegevoegd.

Zaterdagavond 26 maart 2011 - Het O.B.K. jeugdorkest, de opleidingsgroep, de slagwerkgroep en het volledige orkest gaven in het voorjaarsconcert een staaltje van hun kunnen ten beste.
Een speciale gebeurtenis deze avond was de huldiging en benoeming van "Ome Arie" van Zwieten tot erelid van de vereniging.
Maart 2011 toegevoegd.

Zaterdag 29 januari 2011 verzorgde muziekvereniging OBK hun "American Concert" in de PKN Geref. kerk van Waarder. Een bijzondere avond met een grote variatie aan bekende en ook enkele minder bekende stukken uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis passeerden de revue.
November 2011 toegevoegd.

Een mooie muzikale avond in twee delen. Voor de pauze een optreden van OBK met een afwisselend en verrassend repertoire.
Na de pauze bracht het fanfareorkest van St Lambertus uit Lith een viertal stukken ten gehore en werd afgesloten met variaties op het bekende Laudate Dominum.
Oktober 2010 toegevoegd.

3 juli 2010 - Het jaarlijkse OBK pleinconcert zou plaatsvinden op de Lindenlaan in Driebruggen, maar door de weersverandering moest worden uitgeweken naar een overdekte locatie, een hal van Rijswijk Electromotoren. Met het vele publiek en de uitvoeringen van de opleiding- en de slagwerkgroep, het jeugd- en het grote orkest werd het weer een muzikaal feest.
Juli 2010 toegevoegd.

13 maart 2010 - Het traditionele voorjaarsconcert van muziekvereniging
O.B.K. Driebruggen, met optredens van het fanfare- en het jeugdorkest
o.l.v. dirigenten Mark van Mil en Pieter Koster.
Maart 2010 toegevoegd.

28 nov 2009 - Uitvoering 'Deutsche Messe - Schubert' t.g.v. het 12½ jr jubileum van Toonkunst Plus Gouda
in de St. Janskerk te Gouda. Dirigent Leo Rijkaart, Piano Martin van Broekhoven.
M.m.v. Muziekvereniging O.B.K. Driebruggen o.l.v. dirigent Mark van Mil.
November 2009 toegevoegd.

Zaterdagmiddag 4 juli 2009 - Het traditioneel jaarlijkse pleinconcert voor Custwijck van OBK. Optredens van het jeugdorkest o.l.v. de nieuwe dirigent Pieter Koster, het grote orkest met dirigent Mark van Mil en het (helaas) allerlaatste optreden van de Minirettes.
Juli 2009 toegevoegd.