Nadat in de voorgaande dagen de asbest-sanering had plaatsgevonden heeft het leegstaande Kerverland dinsdagavond 20 februari nog eenmaal een nuttige functie vervuld als toneel van een grote brandweeroefening tesamen met de plaatselijke afdeling van de EHBO.
Aan de brandweeroefening werd deelgenomen door drie korpsen van onze regio, t.w. Haastrecht, Nieuwerbrug en Driebruggen-Waarder.
Ook voor de lokale vrijwilligers van de EHBO was dit een unieke gelegenheid om, samen met een aantal slachtoffer figuranten, mee te doen in een oefening van deze omvang. De simulatie hield in dat er een omvangrijke brand was uitgebroken welke zich had verspreid over meerdere appartementen in de Kerverland woonlocatie.
De deelnemende brandweerlieden, maar ook de ondersteunende EHBOmensen, moesten door een dichte rook de betreffende appartementen inspecteren op achtergebleven slachtoffer/bewoners en deze in veiligheid brengen. De vrijwilligers van de EHBO namen de slachtoffers vervolgens onder hun hoede en verzorgden de kwetsuren. Nadat de brand was overwonnen kon de balans worden opgemaakt en bleek iedereen gelukkig, mede door het adequate optreden van de brandweer, zonder grote schade het voorval te hebben overleefd.
Een mooie functionele afsluiting van de reputatie van het oude Kerverland, wat hopelijk binnenkort plaats gaat maken voor nieuwe woningbouw in Waarder.     (39 foto's)

Terug > Menu