71 foto's van de alternatieve (Covid-19) Koningsdag viering in Waarder.
Ondanks de opgelegde beperkende maatregelen, heeft het bestuur van de Waarderse Oranjevereniging 'Trouw aan Oranje',
met een alternatief programma voor de viering van Koningsdag 2021, er toch een feestelijke dag van weten te maken.
27 april 2021 toegevoegd.


Om Koningsdag toch niet volledig onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft "Trouw aan Oranje", de Oranjevereniging in Waarder,
een alternatieve viering georganiseerd. Om aan deze dag een extra stimulans mee te geven reed er tussen 7.30 en 8.00 uur een versierde vrachtwagen met geluidsinstallatie door het dorp waarmee werd geattendeerd op de tasjes en de verschillende activiteiten.
27 april 2020 toegevoegd.

De vrijwilligers van de Oranjevereniging 'Trouw aan Oranje' in Waarder hebben de senioren van het dorp, in de Huiskamer van Waarder, weer een gezellige, smakelijke en vrolijke avond bezorgd. Een avond met een keus uit verschillende traditionele Hollandse stamppotten, een rijk gevulde erwtensoep met roggebrood en spek, gehaktballen en warme worst.
Hollandser kan het haast niet. De heerlijk maaltijd was verzorgd en dampend geleverd door Jolanda Zwanenburg van DeliciJo's catering.
21 februari 2020 toegevoegd.

In Driebruggen was dit jaar het thema voor het verkleden en de optocht 'Beestenboel'. Zoals gebruikelijk begon Koningsdag in Driebruggen op de Lindenlaan met de welkomstwoorden van voorzitter Gerard van den Heuvel, de toespraak door burgemeester Christiaan van der Kamp en de aubade. Met muzikale begeleiding door OBK werd de vlag gehesen en het volkslied gezongen.
De benoeming tot nieuwe Landsheer van Custwijc viel dit jaar ten deel aan Ko van Duuren.
1 mei 2019 toegevoegd.

De Maximalaan in Waarder was vrijdagavond 26 april de plaats waar om 18.00 uur de grote DORPS-BBQ werd georganiseerd
t.g.v. het 60 jarig bestaan van de Oranjevereniging.
Meer dan 450 dorpsgenoten waren hier op af gekomen om dit heuglijke feit te vieren en om te komen genieten van de perfect
georganiseerde en uitgebreide BBQ.
29 april 2019 toegevoegd.


Voor Koningsdag in Waarder was EUROPA dit jaar het thema. Na de samenkomst voor de school op de Maximalaan vertrok, voorafgegaan door OBK, de hele stoet voor een een rondgang door het dorp om daarna weer terug te keren op de Maximalaan.
5 mei 2019 toegevoegd.


De avond van Koningsdag in Waarder bevatte, zoals gebruikelijk, weer de traditionele thema-optocht en als afsluiting het vuurwerk
aan het eind van de Kosterdijk.
6 mei 2019 toegevoegd.

2019 - Oranjevereniging "Trouw aan Oranje" in Waarder organiseerde donderdagavond 4 april voor de senioren van Waarder een bijzonder gezellige avond met eerst een heerlijk en uitgebreid buffet, gevolgd door een spannende bingo met mooie prijzen. Halfverwege de avond verscheen er als verrassing een heus draaiorgel in de Huiskamer van Waarder met gezellige muziek waar dan ook vrolijk op werd meegezongen.
6 april 2019 toegevoegd.


2018 - De avond voor Koningsdag werd, naar goed gebruik, in Waarder rond 17.30 uur begonnen met gezellig pannenkoeken eten voor de kinderen in de grote SALOON-tent. Daarna werd gestart met de diverse, op het Western thema gebaseerde spellen die waren opgesteld voor de PWAschool in de Màximalaan.
3 mei 2018 toegevoegd.

2018 - Om 8.00 uur wapperden over de hele lengte van de Kerkweg in Driebruggen de vlaggen. Het thema was dit jaar 'De Bouw'.
Vanaf 10.00 uur verzamelden de naar dit thema uitgedoste kinderen met hun ouders zich op de traditionele plek voor het plantsoen van de Lindenlaan waar ook OBK stond opgesteld. Om 10.30 uur begon hier de aubade met zang en muziek en werd de vlag gehesen.
4 mei 2018 toegevoegd.

2018 - Klokslag 8 uur werd in Waarder de klok geluid en werden de vlaggen uitgestoken. Daarna was het verzamelen voor de WESTERN thema-optocht bij de Maximalocatie waarna voorafgegaan door OBK een feestelijke en muzikale rondgang door het dorp werd gemaakt. Vanaf de galerij op de 1e verdieping hield burgemeester Christiaan van der Kamp daarna zijn toespraak en gaf het voorbeeld bij de aubade, het zingen van enkele bekende Nederlandse liedjes en uiteraard ons volkslied het Wilhelmus.
6 mei 2018 toegevoegd.

2018 - Na een hele dag Koningsfeest volgde in Waarder de traditionele avondoptocht met een aantal, naar het "Western" thema, prachtig versierde wagens. Na de optocht en na het invallen van de duisternis werd de Koningsdag, gewoonte getrouw, afgesloten met een spetterend en kleurrijk vuurwerk.
14 mei 2018 toegevoegd.De avond voor Koningsdag werd, naar goed gebruik, in Waarder rond 17.30 uur begonnen met gezellig pannenkoeken eten voor de kinderen in de grote tent. Daarna werd gestart met het voetballen op het opblaasbare voetbalspel wat was opgesteld voor de PWAschool in de Màximalaan.
2 mei 2017 toegevoegd.

Omstreeks 8.00 uur gingen in Waarder, onder het luiden van de klokken, de vlaggen met oranje wimpel uit.
Ruim voor 9.00 uur begon het voor de Prins Willem-Alexanderschool al behoorlijk vol te lopen met de feestelijk uitgedoste kinderen, ouders en andere belangstellenden. Het thema voor het verkleden en de optocht was dit jaar 'Beroepen en Ambachten' en voor een mooie uitbeelding hadden velen weer een hoop moeite gedaan.......
9 mei toegevoegd.


Om 8.00 uur wapperden in Driebruggen collectief de vlaggen. Vanaf 10.00 uur verzamelden de verklede kinderen en ouders zich op de bekende plek voor het plantsoen van de Lindenlaan waar ook OBK stond opgesteld. Om 10.30 uur begon hier de aubade met zang en muziek en werd de vlag gehesen.
7 mei 2017 toegevoegd.

Geheel volgens traditie begon rond 21.00 uur in Waarder weer de avondoptocht met de altijd weer bijzondere creaties, met als basis het deze keer actuele thema 'Beroepen en Ambachten'. De deelnemers hebben zich weer bijzonder ingespannen en de toeschouwers konden op de Kosterdijk genieten van bijzondere staaltjes originaliteit in uitbeelding en uitvoering. Na de avondoptocht was er, net als voorgaande jaren, weer een spectaculaire vuurwerkshow waarmee de Koningsdagviering in Waarder stijlvol werd afgesloten.
11 mei toegevoegd.


De Oranjevereniging in Waarder organiseerde donderdagavond 19 november in de Huiskamer van Waarder haar jaarlijkse avond voor de senioren.
Traditiegetrouw was er weer een overvloed aan heerlijke pannenkoeken, een drankje en een coupe vanilleijs met slagroom om de maaltijd af te sluiten.
22 november 2015 toegevoegd.

Terug > vorig menu