Om 8.00 uur wapperden in Driebruggen collectief de vlaggen. Vanaf 10.00 uur verzamelden de naar het Disney thema verklede kinderen met hun ouders zich op de bekende plek voor het plantsoen van de Lindenlaan waar ook OBK stond opgesteld. Om 10.30 uur begon hier de aubade met zang en muziek en werd de vlag gehesen. Na de toespraak van burgemeester Christiaan van der Kamp, in gezelschap van zijn echtgenote, werd het glas met Oranjebitter geheven. Traditiegetrouw werd ook de nieuwe “Landsheer van Driebruggen” benoemd en het Oranjecomité liet deze bijzondere eer te beurt vallen aan Gert van der Hoeven vanwege zijn vele ondersteunende diensten aan het dorp en met name het verenigingsleven. Na de feestelijke optocht door het dorp met OBK voorop arriveerde allen op het plein voor dorpshuis Custwijc waar kraampjes, springkussens en nog een heel scala aan spelletjes stond opgesteld. Het “smartgoal” voetbalspel trok veel sportieve deelnemers. Bijzonder druk was het ook op de grote luchtkussen hindernisbaan.
Een enorme aandachttrekker was natuurlijk de wedstrijd frikandel eten. Zes moedigen hadden zich daarvoor opgegeven en Snackbar De Koning (aardige en toevallig goed uitkomende naam op deze dag) had voor een flinke voorraad zorggedragen. Na een stevige partij dooreten werd Pascal Dijkhuizen de grote winnaar met elf en een halve frikandel en dat is toch bijna twee en een halve meter stug dooreten! Tweede en derde werden Edwin van Eijk en Chiel vd Veer met respectievelijk negen en een kwart en nog eens negen stuks. Ook zeker niet mis. Van 14.00 tot 16.00 uur was er op de vrijmarkt gelegenheid om allerlei spulletjes te verhandelen en onder het genot van gezellige muziek werd tot ruim 17.00 uur het Rad van Avontuur gedraaid waarmee mooie prijzen waren te winnen. Het was weer een bijzonder leuke dag waarbij het weer zich soms wel wisselend en dreigend liet aanzien maar die dreiging gelukkig niet tot uitvoer bracht.
(171 foto's)

Terug > Menu

( Geef per e-mail de naam en nummer van de foto, rechtsonder in de hoek, door om een grotere versie van de foto per e-mail te ontvangen )