Met dank aan Anja Bout voor haar initiatief om een "Huis van Alles" in Driebruggen alvast voet aan de grond te geven in haar, bij velen reeds bekende, gezellige winkel en ontmoetingspunt "Homemade4you" aan de Esdoornstraat in Driebruggen, is nu ook Driebruggen als laatste woonkern binnen onze gemeente, voorzien van een eigen "Huis van Alles".
De gezellige locatie bij Anja blijft overigens als dependance ook bestaan.
Er is een lange voorbereidings- en verbouwingstijd aan voorafgegaan. De peuterspeelzaal naast het dorpshuis Custwijc is eerst verhuisd naar een ruimte van de school en de vrijgekomen locatie kon en moest daarna worden aangepast. Maar zaterdagmorgen 9 september 11.00 uur was het zo ver en kon de feestelijke opening plaatsvinden. Het actieve dorpsteam van Driebruggen had voor de nodige publiciteit gezorgd door onder meer een wedstrijd "Heel Driebruggen bakt" uit te schrijven. Voor dit heuglijke gebeuren waren zowel burgemeester Christiaan van der Kamp als de wethouders Kees Oskam, Jan Leendert van den Heuvel en raadslid Lizette Visscher naar Driebruggen gekomen, maar de boodschap had ook veel inwoners van Driebruggen, ondanks het regenachtige weer, naar het plein voor Custwijc weten te trekken. Er was dus volop belangstelling.
Na enkele inleidende woorden van Bettie Boer en Mirjam van Veen als directeur van SAM en projectleider Huizen van Alles, was de beurt aan wethouder Jan Leendert van den Heuvel om het dikke spinnenweb, als symbool van het lange wachten, van de toegangsdeur te verwijderen en werd de nieuwe ruimte officieel voor geopend verklaard. Vanwege de wedstrijd "Heel Driebruggen bakt" waren er heel wat mooie taarten ingebracht en het was de niet eenvoudige taak voor de deskundige jury om daar de mooiste en lekkerste uit te selecteren. Winnares van dit mooie lekkers werd Marinda van Doorn. Alle taarten waren eigenlijk wel heel erg mooi maar ze zijn toch allemaal gesneuveld bij een kopje koffie. Vervolgens kreeg ook het buitengebeuren naast het "Huis van Alles" nog extra aandacht. Die ruimte is nog niet ingericht want er moet daar nog een mooie boom komen te staan en een baan voor Jeux de Boules komen. Daarop vooruitlopend kreeg de organisatie alvast een fraaie set Jeux de Boules ballen aangeboden en bood wethouder Jan Leendert van den Heuvel een bonsai boompje aan als symbool voor de boom die er gaat komen. Gerrit de Koning overhandigde, namens het Dorpsteam, een cheque van € 7500,- en met haar bekende snelheid trakteerde Wil Dijkstra alle aanwezigen op een humoristisch relaas in dichtvorm.
(66 foto's)

Terug > Menu